You Are At The Archives for 2010

Wednesday, July 14, 2010 in

Aq suka cara idup q skg.

Aq btl2 suka cra idup q skg. Sbbnya aq msih smpat ambik anak q blk skula.

N papa nya blh antar dia pergi skula. Stiap kali aq ambik anak q blik skula aq msti belikn dia sesuatu. Slalu nya aq belikn dia coklet la.
Jd dlm prjalanan dia balik skula pergi ruma dia just mkn coklet sak d blkang kreta. Huh~
aq rasa syok plk tngok anak q senang ati. N pa bila da antar anak q smpai ruma aq blh jmpa lg sma anak q yg kecik (walaupn saiz bdan nya ndk kecik) hahahaa~
Blh peluk cium2. Sblm balik p opis aq msih blh menapau mknan dr ruma.. hahaha~
mkn d opis la. Blh jimat duit.. huhuhu~
N yg paling aq puas ati aq slalu brsama BEBEH q.. hahaa~ stiap ari q pandu bebeh q.
Aq syg la BEBEH q tu. huhuhuu~


in

Blog off almost 1 month

Last blogging = 17 Jun 2010

And now 14 July 2010 im starting blogging againt.

Mls blogging tu la jwpn q knpa aq ndk blogging hampir 1 bln. Aq pn ndk tau la napa aq mls. Mungkin d sebb kn punca2 dan keadaan skeliling q. Huh~
Sbnr nya aq pndah ruma. Tu la aq ndk da msa memblog coz sibuk siap kn ruma bru. Walaupn aq bkn tukang, tp aq kena jg ari2 p tngok tukang d ruma bru tu. Naa.. Penat nya tu. Balik kerja p ruma (bt3) pastu ambik mami q p ruma bru (bt12) tngok pa tu tukang bt. N skg kmi da pndah. Walaupn blm pndah ruma bru, kmi stay ruma nenek aq just for a while. Nenek q pn suka jg kmi ada d sna. Tau la slama nie dia sndiri sak. Teda kwn. huhuhuh~

Thursday, June 17, 2010 in

Ndk ka buduh nie org???

Mcm besak pgi kerja ari2 o9 FB, Skype, Ym, n Email. Pas sak aq o9 Skype ada org mo add aq jd friend nya. Q tngok nick name nya pn ok jer Siti Aliza. Klu ikut pic nya dia nie btudung orgnya asal johor. Umur nya mngkin dlm 30-an gitu la. Dia nama aq, asal aq la. Mcm2 la lg yg dia tnya. N yg paling aq trsentak bila dia ckp ngn aq yg dia tu KETANDUSAN SEKS sbb husband nya tu kerja outstation slalu. 2 tau 3 bln bru balik. Dia tnya aq mo bt mcm mn. Aq mn la tau. Crita pnya crita dia ckp nya aq yg dia blh trep ngn anak nya. Anak nya lelaki. Darjah 6. Ui gila ka org nie apa. Dia ckp la yg dia tngok anak dia pnya ttttuuuuuuuuttt. Mo pengang anak nya pnya ttuuuttt laa.. eiiii.. trus jd gelik aq rsa.


Ada ka dia blh tnya aq mcm nie

[6/15/2010 2:30:45 PM] siti.aliza says: nak try ke kita bual.. i rasa bual skedel dengan laki macam dengan anak best ada feel tadi tahu..hehe..dia baru masuk bilik ni, sbeba ada air cond bilik i.. tapi katil dengan komputer jauh sikit
[6/15/2010 2:31:17 PM] siti.aliza says: dah la mama dia nafsu tak tahn dia pula tak pakai underware, pegang tgk boleh tak dik? hehee.

ada ka patut dia tnya aq mcm nie???? hurmmmmmm....

[6/15/2010 2:32:30 PM] siti.aliza says: dia sekrang tidor side way macam itu nampak bontot dia saja
[6/15/2010 2:40:16 PM] siti.aliza says: akka buat 1 perangai yang tak pernah akka buat la
[6/15/2010 2:40:25 PM] Abby Ex says: apa dia??
[6/15/2010 2:40:32 PM] Abby Ex says: share la kak
[6/15/2010 2:40:41 PM] siti.aliza says: segan la dik..
[6/15/2010 2:40:58 PM] Abby Ex says: apa nak segn kak.. kita jak yg tau
[6/15/2010 2:41:00 PM] siti.aliza says: sumpah akka tak boleh control ini sangta sangat ..
[6/15/2010 2:41:30 PM] siti.aliza says: ok
[6/15/2010 2:42:03 PM] siti.aliza says: tadi i bagi anak akka kan dia tidur side, akka bagi kanlurus , akka selak towel dia itu
[6/15/2010 2:42:25 PM] Abby Ex says: so2
[6/15/2010 2:42:28 PM] siti.aliza says: tapi dia memang tidur mati .. sure dia tak tahu..
[6/15/2010 2:42:47 PM] siti.aliza says: akka bagi kena tangan akka kat dia nyer itu..lembik
[6/15/2010 2:43:03 PM] Abby Ex says: huh~
[6/15/2010 2:43:19 PM] siti.aliza says: boleh jadi besar juga la dik, tapi dia memag tidur..akka bagi selak sekrang nampak clear semua dia nyer, sampai biji nya juga, depan merah semacam saja.aduh jahat nya akka ni
[6/15/2010 2:45:08 PM] siti.aliza says: akka tak boleh biar kan tgk anak akka macam ini..
[6/15/2010 2:45:25 PM] siti.aliza says: akka tak sangup nak control kan lagi la dik..
[6/15/2010 2:45:35 PM] siti.aliza says: macam mana ini dik..??????
[6/15/2010 2:45:55 PM] siti.aliza says: pepek akka pun basah banyak, baru lap paakai tisu

Ok.. Pas tu aq ndk reply da... ndk ka buduh nie org????


in

apa target kita hidup 10 tahun akan datang?

salam..

Td bos q tnya aq. Apa target q d msa akan dtg. Bru aq tpikir. Apa target q d msa akan dtg ya. Tp tnpa bfikir otak dn hati q mnyatu. Mulut q mngucap kata dn jawapan bgi soalan bos q td. Jawapan q ada lah 'ANAK'. Dia tnya knpa dgn anak?? Aq jwp 10 tahun akan dtg mngkin aq tdk mau bkerja lg. Aq mau tumpuhkn perhatian q kpada anak2 q. D masa itu anak q yg prtama sdh brusia 15 tahun. Dn anak q yg ke-2 brusia 10 thun. Mreka mningkat remaja. Alam mreka akan brubah. Brubah kearah kemodenan. Aq tdk mau anak2 q kurang kasih sayang. Aq mau anak2 q mmbesar dgn penuh prhatian. Pabila mreka mningkat remaja, bnyak perkara bru yg mngkin drg alami. Aq ndk mau anak q sperti aq. Brgaul dgn budak2 nakal. Bkn aq ckp aq kurang kasih syg dlu. Sbenarnya punya sgalanya dr org tua q. Trutama 'mammy' q. Blh d katakn apa sja yg aq mhu semua nya ada. Tp aq yg bodoh tdk mmpergunaknnya dgn betul. Aq ikut kwn jln sna sni. Brgaduh sna sni. Bangga nama q trkenal dgn knakalan q. Aq tau mngkin mammy q malu dgn prangai q. Tp itu la aq yg bodoh.
So, pda msa akan dtg mngkin aq tdk mau lg bkerja. Aq mau mngikuti prkembangn anak2 q. Aq tdk mau anak2 q trsilap langkh biar sdikit pn. Doa2 kn aq jd mama yg prihatin ya...

Wednesday, June 16, 2010 in

bola lg..

ndk tau pa mo crita nie.. yg pnting q rasa penat.. penat tnggu laki q msuk tidur.. sbb tngok bola.. bkn msalahnya mo tnggu dia tidur.. anak nya yg kecik tu ndk mo tidur klu bapa nya ndk tidur. jd yg paling sengsara aq la.. hhuhuuhuuuu... skg d opis ngntuk btl.... gara2 anak laki q yg kecik ndk pndai tidur tu.. huhuhhuu~ kompom balik kerja aq tidur dlu nie.. huhuhu~

Monday, June 7, 2010 in

Aq Tidak Puas Ati


Sangkin mls nya aq mmblog dr bln lalu, td pagi d news Borneo Post aq trtarik dgn 1 brita mngenai Hospital Tawau.. Crita nya bgini (baca la sndiri) hihihihii~




Pendapat q Bgi kes d atas nie mmg tu sekuriti yg salah. Napa plk mo pukul org bgitu?? Org sedih mamak mertuanya sdh mninggl sbb doktor lmbt brtindak. Mmg la ajal maut d tanggn tuhan. Tp kta kn kena ikhtiar. Mmg la bgini HOSPITAL TAWAU NIE LAMBT BRTINDAK. Bkn sak hospital SEGALA URUSAN d TAWAU TRUTAMA D JPN DGN MUIS.


Di sini aq mo crita aq mmg ndk puas ati dgn HOSPITAL TAWAU nie.. Bkn apa mcm2 sdh kena dgn aq d ospital tawau.. First aq mo crita psl aq kena tahan tem aq mo branak dlu.. (anak first)..
Msa husband aq antar aq p hospital pgi, dr aq msuk wad smpai dkat2 mo branak lyanan yg d brikn mmg cukup bgus n smpurna. Org prna ckp staff nurse nya tu jahat tu. Mami aq pn ckp. Tem aq mo brnak anak yg first pn mami aq mrah husband q sbb hantar aq p hospital tuk branak bkn p klinik brsalin. Ok2 smbung story.. Sdh jam 2.30 ptg, aq rsa len2 sdh. Mcm mo berak!! hahaha~ Dtg staff nurse nya nmpk mmg garang pn.. aq ckp la "aq mo branak sdh nie". Tp mngkin staff nurse tu ndk dgr kalik aq bckp. Husband q yg ada d sblh q kastau la tu staff nurse "mo branak sdh dia nie". Tu staff nurse ckp "blm lg, tnggu doktor dtg jam 2.40. Tahan dlu". Pnya aq sakit ati aq mo brnak d srh tahan.. iskkk!! Aq tngok jam mo dkt sdh jam 2.40 biar 5 minit q rsa lma btl. Aq ndk tahan sdh (ko byangkn la ba ko mnahan taik yg mo kuat. Blh ka??). Smpai besi tmpt gntung drah pn bengkok sdh. Husband q dr td tnya "sakit btl ka syg??" aq ckp "bkn sakit tp mo kluar sdh nie. p kastau tu nurse!" husband q p lg kastau. Tu nurse srh lg tnggu. Dlm pikirn q, aq ndk pduli sdh. Ndk pya la tnggu doktor. Biar la sna. Aq mngejan 1 kali sak. Huh~ na 2.40 aq branak sdh. klu aq tngu doktor lg ndk ka lma. Ini bru Kes 1.

KES 2. Msa anak q yg prtama kna tahan d hospital sbb berak bdarah.
Msa anak q kena tahan d hospital aq bwa 'baby walkernya' sbb tem tu dia bru 1 thun. Ndk tahan lama lau bjln. Kompom mnta dukung. Jd lau anak q bosan sdh d katil hospital aq letak la dia d 'baby walker' spaya dia slesa. Lg pn brng2nya aq ltak tmpt simpan brg d baby walker tu spya ndk ssh d cri. Jd baby walker tu aq slalu ltk d dkt katil. Aq rasa jarak d antara katil anak q sma katil d dpn tu lbh 5 depa ya. Ada 1 pg tu, 1 org nurse bunting dia dtg p wad tu (dia mmg slalu d situ jg) ndk tau la apa mood nya tiba2 msuk mrh2. Bnyak mamak2 bdk d wad tu d mrhnya sbb duduk d katil. Aq pn d marah nya jg. Tp marah nya ndk kena dgn ksalahan. Nurse tu ckp "apa ni (smbil pegang tu baby walker) mnyemak sak d sini. Antar balik!!". Pnya aq panas. Aq ckp "mnyemak knpa?? bkn mnghalang jln nie. Lau pn ko srh jgn bwa, bgus2 ko bckp ba!! KxxxK nie nurse nie!! (naa kluar bnda yg ndk ptut q ckp" hahahaa~ Sejak dr hari tu aq ndk prnah sdh nmpak tu nurse dtg d wad tmpt anak q lg smpai la anak q kluar.

KES 3. Tem aq mo p byar bil hospital pas aq branak bedah.
No q kena pnggil sdh. Jd aq bdiri la dpn kaunter. Tp pakcik d dlm tu no respon sbb bcrita. Tp tem tu mood aq ok. So aq tnggu la. Lma gak aq tnggu. Aq dgr gak pakcik tu bckp "Sapa nama!!" dgn nada yg kasar. Tp bila aq tngok pakcik tu aq rasa tu pakcik bkn bckp dgn aq pn sbb dia ndk tngok aq. Balik2 dia bckp aq dgr dgn nada yg kasar "Sapa nama!!". Skali nya dia ketuk tu meja kaunter ckp dgn aq "Ko dtg sini bt apa!!" aq tkejut la. Aq ckp byar bil wad. Pakcik tu ckp "Dr td aq tnya sapa nama!!" Aq mrah lg. Pnya aq pnas ati lg nie. Aq ckp dgn nada kurang ajar sdh nie "Mn la aq tau ko ckp dgn aq. Ko bkn tngok aq jg (rupa nya pakcik tu juling). Ko pnggil adik ka, kakak ka, nenek pn tdk. Mn la aq tau ko ckp dgn aq! Anjing pn ada glaran ba! Bgini ka moto hospital nie. Budi bahasa budaya kita konon. Bgus ko buka tu moto. Ndk guna!!" Pnya aq mrah. Tau la mood bru abis branak kn. Mmg gitu. Sapa jg srh tu pakcik kurang ajar. Ndk lma dtg ndk tau sepa tu. Dia ckp dgn aq. "Dik lau kta tdk puas hati dgn lyanan d beri, kita blh buat aduan d atas." Aq ckp "Mmg aq ndk puas ati. Nie pakcik nie kurang ajar btl bckp. Lau ko ndk mo lyan org ndk pya ko krja krajaan. Aq pstikn aq lapor ko smpai ko kena kasi brenti (pnya mngugut). Ko tngok la!" Ndk lma lpas pakcik tu kasi balik duit baki q dia ckp "Dik sya mnta maaf. Tolong la jgn lapor. Sya bnyak tnggungan." Ksian plk aq dgn tu pakcik. Aq ckp " Tu la pakcik. Lain kali jgn ko bt org bgitu. Bgus ko nie kena dgn aq. Lau ko kena org yg trus mnampar. Naa. Ok la aq ndk lapor pakcik. Jgn ko risau." Pakcik tu ckp " Trima kasih ya dik." (blh pn dia pnggil gelaran 'dik' tu).

KES 4. Psl gigi c girl tcbut.
Giginya tcbut gara2 mainan. Aq bwa p hospital. Bodok btl tu hospital dia ckp "Mlm mn ada klinik gigi. Besok la kmu bwa p klinik gigi." Pnya bodok jg. Sdh la nma nya KECEMASAN. Jd gigi ndk brkaitan dgn KECEMASAN ka??? Budak bru 10 bln ba tu. Klu ttelan mcm mn plk. Ndk kn jg drg ndk blh bt apa2. Sdg aq bwa p klinik biasa tu klinik tlg cabutkn sma kasi aq ubat bius spya tu baby ndk sakit. Bgus lg klinik dr hospital.. iskkkkkk!!

Tamat la sdh aq mngomel.. Penat sdh tnggn q mnaip. hahahaa~ cba kmu pikir2 klu kena sma kmu ada ka kmu bt benda yg sma ka dgn aq????

Thursday, May 20, 2010 in

Dan Sebenarnya

Sbenarnya aq mls baini mmblog.. tp aq mo jg updated blog q.. hihihii (palui)

aq mo crita psl ssorg yg slmat mlahir kn anak pda 18 May 2010.. Tahniah ya.. (tp ndk blh mention nma nya) hahahaa~ RAHSIA...

Friday, May 14, 2010 in

Bulan Nie Aq Mls Memblog

Mmg aq mls.. mls btl... MEMBLOG NIE BULAN.. kalik bln nie aq ndk mmblog bnyak.. sbb aq mls mnaip.. hhaha~

in

Happy MotherS Day

09 May 2010..

Mothers Day Even.. Yg Pasti nie taun ndk blh celebrate mothers day coz grndpa aq bru sak mninggalkn kmi suma. So no mothers day celebrtation ok..

Wednesday, May 5, 2010 in

3 May 2010 (Kesuraman menyelubungi keluarga kami)

Nenek Q meninggl dunia selepas beberapa lama menderita menahan sakit akhirnya dia pergi buat selamanya. Nenek q meninggal pada usia 88 tahun.
Semoga rohnya dicucuri rahmat tuhan..
Al-Fatihah





in

2 May 2010 (JLN2 CRI MKN)








Kmi mkn2 d DailyQ..

in

1st May 2010




TIKET Q NDK BERTUAH!!

Ndk rasa.. Rupanya da bln 5.. huhuhuhuu~ tnggl 1 hari pkerja.. mcm besak kmi celebrate d cafe kgemaran kmi d bt3 tu.. MJ CAFE.. ada la acara sikit sna. ada band boy, contests n cabutn tiket bertuah.. Tp mlm tu aq ndk btuah coznya aq yg palink bnyak tiket ujung2 aq dpt t-shirt sak. aduiii.. btl2 ndk brtuah.. hahaa~ Tem aq antar member q balik p esbok aq tpikir plk mo p fire. Aq pon jln la q fire. Da parking dpn fire. Tp bpikir lg mo turun tau ndk.. iskkkkkkk!!! kacau pikirn.. hahaa~ pas tu aq bt kputusn aq ndk mo trun. Start enjin balik g p MJ.. huh~ d situ la kmi sma jam 2 lbh. Pas tu kazen aq mabuk. Q sngka dia mo ambik brg dlm kreta nya. Rupanya dia p start enjin pas tu derek bjln.. haiyakkk.. kmi col2 ndk d jwp. Cri pnya cri rupanya dia tidur dlm kretanya sna pinggir jln bt3.. hahahaa~ Trpaksa la bkorban antar dia balik p rumanya d indrasabah. Pas tu balik dkt2 pagi da.. smpai ruma derek tidorRRRRRRRRRR!!!!

Thursday, April 29, 2010 in

aQ tringat sbuah kisah yg brlaku pda dri q dluu

Crita nie sbnarnya brlaku lama sdh.. Sblm aq kawen lg.. Tem tu aq msh laki brmain cinta dgn org yg brnama Ex (laki q la). Ktika itu laki q msh bkerja q AOWA yg opis nya dlu q sabindo plaza tawau sebagai officeboy.

Pda 1 ari tu, ada la sorang pkerja bru msuk kerja d sna sbagai promoter barang2.. Nama nya min. Aq ndk brapa kenal jg budak nie. Tp dia ckp ngn laki q dia kenal aq. Bdk nie aq ndk tau la knpa.. asal bf q (laki q la) balik kerja msti dia slalu ckp "gaya c min tu aq ndk suka ba. Lanjik2". Dan aq slalu ckp "biar la dia, janji dia ndk mngatal ngn ko". Adalah 1 ari tu aq brgaduh dgn bf q.. mo 1 mnggu jg kiranya kmi bgaduh.. mngkin tem tu bf q p keja ndk karuan kalik.. jd c min nie cba2 mo mngoda BF q.. Hmpir sminggu kmi bperang akhirnya mngkin rasa cinta kmi kuat kmi pn putus kn tuk brjmpa.. Sdh brjmpa, mlepaskn rasa rindu, kmi pn mcm besak la.. brcerita kisah2 ktika kmi tdk brsama slama sminggu. Jd bf q nie crita yg c min ckp "ala, bt pa la ko tnggu c abby tu rahim (nma sbenar laki q). ko mo tau ka dlu aq pernah ba pukul c abby tu tem d giks d dewan smpai tnggl kutang". OPpppppppSSS.. Trus mndidih ging tlinga q.. Aq trtnya2 bila msa yg dia prna pukul aq nie??? smpai brkutang lagi tu.. PRasaan ndk puas ati pn mncul dlm dri q.. Aq bgitau la bf q aq mo jmpa dia.. bf q ckp "jmpa la.. mls sdh q dgr critanya tu. mls sdh aq kerja d situ". Point q besar bila bfq ckp "mls sdh aq kerja d situ".

Keesokkn ari nya, bf q mls mo p kerja.. so aq bgitau la dia aq mo p bndr jmpa c min tu. aq pn trun la brsama 2 org kwn prepuan q. So tem c min blk kerja, dia slamber kuar jak dr AOWA tu ndk tngok aq pn.. aq pnggil la dia. Dia ckp ngn aq "mngkin ini suma salah paham". trus dia derek jln. Pnya pnas ati q. Q tarik dia, trus mncap 1 pnumbuk dr q d muka nya.. mmg huru hara la sdh sabindo plaza tem tu. Sekuriti d sna pn ndk blh bt apa2 sbb kwn q halang sekuriti tu. Point q sbenarnya bkn la mo bgaduh tp mo brtanya. tp bila aq d layan mcm smpah, mula la aq brtindak ganas. Dlm pikiran q tem tu adalah "aq mo buka bjunya smpai dia brkutang d sabindo plaza". Dlm keadaan ndk kruan tu, aq tarik bjunya smpai koyak.. d situ la dia rasa brkutang d dpn org ramai. Pas sak aq buka bjunya. aq derek kasi tnggl dia situ sma kwn2 nya yg bodoh tu.

Keesokan ari nya, bf q p keja. Dia kena marah ngn bos nya sbb dia crita hal tu ngn aq. Bf q ckp "itu hak nya mo tau. aq bf nya". Trus bf q kena pecat dr kerja nya. Bf q redah ke buang kerja bilangnya dr mndgr crita org yg mmburuk2kn aq (so sweet)..

N smpai skg pn aq bhagia brsama2 bf aka laki q. Aq harap aq bhagia slama-lamanya.. :P

Tuesday, April 27, 2010 in

Kisah C Perempuan Sundal

The story begin like this.. Msa ari ahad, aq bngun awal mo p hospital. Sdh aq dr ospital tu aq balik derek p ruma. Smpai ruma aq tnguk anak2 q msih tidur. Papa drg pn msh gak tidur. Jd aq biar la. Ndk lma tepon c papa brbunyi. SMS msuk. Aq nie suka mnyebok nie klu sms masuk. C papa bngun p baca sms nya. Bunyi sms c papa mcm nie "Hai, Slamat pagi. Da Bngun ka? Bt apa? -Ana- :)



Lps sak aq bca sms tu pnya dri q mndidih mcm tbakar jantung q. Q tnya laki q sepa. "Cewek bru ka? Dia ckp aturan c Jemson ba tu. Aq jwp la dia dgn pnas baran q nie. "Klu aturan c Jemson knpa dia sms ko???". Aq ndk puas ati. Q ambik tepon laki q, Aq p tepon tu org.

ON THA PON
aQ : Hallo, sepa nie ya??? Ana kaini??!! (pnya aq buduh mnanya pas tu aq lg jwp. hehehe)
C Sundal : Ya ana. Sepa nie ya???
aQ : Knpa ko sms pagi2 nie??? Knpa ko bru abis jln dgn c EX ka???!!! (Dgn panas baran q)
C Sundal : Ndak.. Sepa nie ya???
aQ : Aq bini c EX.
C Sundal : Owhh.. Sorry la kak. Sbnar nya aq kmrin ada tumpang c ex msuk dlm tmn mega jaya.
Bru 1 kali kmi jmpa.
aQ : JDI??!!! Klu ko tmpang dia 1 kali knpa mo sms2.. Gatal ka sdh $%#$@#%R ( aQ yg
mncarut)
C Sundal : Aq bkn ada apa2 dgn dia.
aQ : Aq TIDAK SUKA KO SMS2.. KO PHAM KA??? KO MO Q TUMBUK KA?? (pnya derek aq bckp)
C Sundal : Aq mnta maaf la kak.
aQ : @!$*!@$%&%!@*$)@#@# (sdh mulut ndk abis memaki. Mcm2 q ckp)
THe pon : Tutttttttttttttttttttttttt.....

aQ mrah2 laki q. Mcm2 q ckp. Smpai q limpar tu hp d muka nya (tp nasip ndk kena. hahaha) Laki q ckp "aQ kasi tumpang ba sejak dia tu syg. Kn aq kenal dia bkenalan ngn c jemson." aQ plk ckp " klu ko kasi tumpang dia knpa mo bsms2. knpa ko p deting ka dgn dia?? knpa dia blh tau no pon mu??!! Ko pikir aq bodoh ka??? ". aQ btl2 marah ari tu. Smpai c Jemson pn tepon aq kasi sabar. Aq btl2 ndk puas ati. aQ rasa aQ mo pukul tu org. aQ tepon lg tu pompuan. Tp dia ndk mo smbut. aQ sms dia. mc2 q sms. d bls nya jg. tp mnyakitkn ati q. tmbh lg aq mrah. Esok nya ari isnin, aq p keja. Aq cek bil tepon laki q. Mmg btl gak laki q tepon dia 1 kali jak. Tp AQ TIDAK TAU ATAS URUSAN APA????!!.. Jd aq tepon tu org pkai pon opis q. aQ bckp dgn tu prempuan.

aQ :Ko nie pa jg msalah mu nie.? ko ckp ko mo goda2 laki q??? ko blm kenal aq sepa ya. Ko mo q bunuh ka ko?? ko ckp???!!!
C Sundal : Bgini ya kak. Aq nie sbenarnya janda. Laki q tnggl kn aq. Kwn laki kakak tu yg mngurat aq. Laki kakak pn. Tu la dia kasi tumpang aq. Dia ada kastau aq jg dia sdh kawen. Ada anak. Tp dia ada msalah dgn bininya. Trus aq ckp itu msalah kmu la..
aQ : Owh.. jd trus la ko sms dia??? Wei prempuan. aQ ndk da msalah dgn laki q ya. Jd klu
laki q ckp dgn ko bgitu. Trus ko mo la sma dia.
C Sundal : Bkn bgitu. aQ sms saja.
aQ : Ko Bodoh ka??? Ko tau dia ada bini ko mo jg sms dia knpa?? Gatal ka sdh?? Patut la
laki mu tnggl kn ko. Sbb gaya mu bgini. Ko ancam2 lg aq mo goda2 laki q. Ko mo q
tampar ka muka mu?? Ko mo q pijak2 ko?? (ndk tau apa sdh yg kluar dr mulut q)
C Sundal :Tdk la..
aQ : Klu aq mo cri ko nie skejap jak aq blh dpt. Klu ko mo lelaki kaya. Naaa.. ko bkwan la
dgn c jemson tu. Dia tu kaya. Biar gemuk gitu.
C Sundal : Tdk la.. Kakak jgn la dtg jmpa aq. Aq janji tidak sms lagi laki kakak. Mmg aq pikir laki
kakak tu snng org nya. Jd aq janda aq mo rasa senang jg.. (knyataan nya mmbtkn aq
brpikir laki q ndk salah)
aQ : Klu ko mo cba2 q kasi patah tnggn mu. Tau ko mo rasa q pijak ko, ko try laa kacau hidup q.

Trus laki q yakin kn aq yg dia ndk salah. Spnjang aq kawen tau brkwn dgn laki q. Aq ndk prnah dpt kes laki q d sms oleh prempuan. Tau pn dpt tau laki q ada prempuan lain. Trnyata prempuan tu mmg sundal. Sbb dia trus sms2 c jemson slepas aq kastau c jemson kaya. Tp c jemson tdk mo sma dia sbb d tipu c jemson sbb kunun tu prempuan bujang.. TP hakikatnya.. aQ msh marah. Laki q kesian.. Dr ari ahad cba2 pujuk aq. Tp tdk brjaya hingga skg.. Sbb aq KEPALA BATU... hahahaha~ nnti la balik kerja bru aq kasi lmbut ati q.. ksian sdh dia q tngok.. hahahaa~ :P

Tuesday, April 20, 2010 in

Tiba2 Aq Tpikir

Dlm pikiran q skg nie mcm aq mo bt cup cake ba nnti ari mnggu. Tp msti dgn bntuan biG MAMI q (coz klu dia bt cake sedap) hihihii~ Tp klu mami q ndk p kmpung la nnti ari mnggu.. huh~ Trasa mau mkn cup cake buatan sndiri plk... huhuhuuu~ mo design2 tu cup cake.. msti best! (tu pn klu aq ndk mls la) wakakakakakakaaa~

Tngok keadaan ya ari mnggu nie mcm mn.. mo bt apa.. huh~ :P

in

2 cerita d tmpat kerja q

Cerita Pertama

Kjadian nie brlaku pda ari ahad brsamaan 11 April 2010. Gini kejadian nie jg tlh blaku pda sorang bdk pompuan nie tnggl d kongsi tmpt kerja q (bapa nya keja d tmpt q as a workers) yg mmpunyai 2 org anak kembar lelaki n pompuan (ajaib). Dia pegi kerja d kandang ayam (company QL gak). Tmpt nya ndk jau dr tmpt kerja q (adalh dlm 1km). Dlm prjalan pegi ke keja kira2 jam 6.30 pgi, pompuan nie tlah trsrmpak dgn sorang lelaki timur yg mncuba meROGOLnya. Tetapi pompuan nie dpt mlari kn diri gak stlh mnendang 'anu' c lelaki tadi.. Huh~ Syukur pompuan tu ndk kena rogol. Aq risau nie ada progol dkt tmpt kerja q.. iskk.. Palis2.. jaukn aq dr bahaya demi anak2 q.. aminnnnn...

Cerita Kedua
Ia brlaku d kongsi gak. Sorang lelaki brbangsa bugis dn sorang pompuan brbangsa tator. Drg nie couple. C lelaki nie islam n c pompuan nie kristian. C lelaki nie mo kawen c pompuan nie n snggup msuk kristian. Errmmm.. Wajar kaitu islam msuk kristian??? D sini bkn aq mo soal kn agama. Tp pda pikiran q bkn ka spatutnya c pompuan tu yg mngikut agama c lelaki??? Iskkk... Malaysiakn agama islam. Mn da prna q dgr d malaysia islam msuk agama len. Dlm ic ka passport ka ttp gak agama tu islam klu d lahir kn islam. wallahhualammmm....

Saturday, April 17, 2010 in

Aq takut dengan kehidupan

Berita trsebar d mn2 skg nie. Org kena lnggar la, kes bunuh, ragut, kmalangan, rogol n mcm2 lg nie. Trus trang ingin q nyatakn prasaan q takut. Jiwa q gelisah, takut, risau dan sakit. Aq pn ndk tau knpa. Stiap pagi aq baca surat khabar. Lihat brita d sna sni. Kmatian mrata tmpat. Ada kalanya aq mls mbaca surat khabar. Aq takut mnerima khabar2 d dlm nya. Aq sbenarnya risau akan smua. Semua org yg dkat dgn diri q. Trutama anak2 q, mami q, adik q, suami q dan sluruh ahli kluarga q. Aq risau klu trjadi ssuatu. Aq takut aq ndk blh trima. Keadaan q skg nie tdk la sberani dlu lg. Mngkin aq telah mnenui sifat2 kperempuanan atau sifat2 k'ibuaan dlm dri q yg ndk perna muncul dlm hidup q dlu. Aq takut bwa kreta. Aq takut jg jln kaki. Aq takut jg mau mkn bnyak. Aq takut mau jln sndiri. Aq takut klu org yg dkt dgn q jln sndiri trutama mami, anak2, adik n suami. Aq takut trjadi bnda yg x q duga. Haiyaaakkkkkkkk... aq pn ndk pham la prassan q nie. Yg pnting apa yg ingin q nyatakn AQ TAKUT...

Friday, April 16, 2010 in

SELAMAT HARI PERSAHABATAN SEDUNIA

Tegur aku jika aku mulai sombong,
Tegur aku jika aku mulai angkuh,
Tegur aku jika aku mulai salah,
Kerana aku masih perlu sahabat seperti kamu
Hari ini, esok dan selamanya.

Thursday, April 8, 2010 in

Sepa La Mau Belikn Aq Nie????

Kepingin nya aq mo beli laptop yg aq post gmbr nya nie... hurmmm... bila la dpt q beli nie??? sepa la yg mo belikn aq nie??? nmpak gaya nya mcm ndk da org yg mo belikn aq ba. Eeeeiiiii... SAKIT NYA HATI!!!!!!
Aq mnta beli ngn mami q dia ckp tngok la dlu.. ari tu dia ckp OK tp nnti d KL.. Tp skg tngok la dlu. huh~
hammpeeehhhh...
Aq mnta beli ngn laki q dia ckp, nnti aq belikn jg tu. Tp ndk tau bila.. Bikin geram baaa!!!
malas aq mnumpang trus d laptop org.. mo simpan file bnyak2 pn takut full space. tau la itu org punya.
AQ WISH NNTI ADA PARI2 DTG KASI AQ LAPTOP NIE!! hahahaa~ (ada ka tu ya??) hhhuuurrrrmmm....



in

Auto Show 4 April 2010

Masa ari mnggu ari tu aq ngn laki q, mami q, sma anak2 q p nengok auto show sna sabindo tawau. Bnyak ba kreta2 yg mnawan hati. Jeles dn brliur sak aq mnengok kreta2 tu. Tau la aq ndk mampu bt masa skg nie (bnyak hutang) wakakakaka~. Dlm aq bjln2 smbil mnyorong kreta sorong anak q, rupanya kreta sorong yg aq bwa tu jd prhatian jg.. hahahaa~ pdahal baby sak ba yg tidur d dlm.. pa jg yg durang tinguk2 tu??? hihihihii... Tp yg palink aq kembang mcm meggi nengok anak q c boboi shuffle la... Tau la anak q yg 1 nie pntang ba dgr lagu trus bshuffle ndk karuan tu kaki.. hahaha~

Ramainyaaaa manusiaaaaa

Beliur ba q tngok dlm kreta nie..

atas kreta pn anak q blh shuffle.. hahahaa~


kreta sorong q yg jd prhatian ramai.. :P




video
ANAK Q BRSHUFFLE!!

Friday, April 2, 2010 in

APRIL FOOLL!!!

Pada 1 April biasa nya org akan mnyambut APRIL FOOL.. Besak nya pda hari2 bgini d zaman dlu aq slalu dpt sms la pagi2, telepon la, email tau apa sja dr kwn2 q yg SOT (mila n lia). Huh~ miszz them so much! Lama da ndk jmpa drg. Tepon pn jarang2 sejak mila da kawen. Lia plk sibuk kerja. Drg nie la MY BEST FRIEND EVER. Ndk tau la psahabatn kmi nie tputus d tngh jln or what..??

Ndk pa la klu trputus d tngh jln. Yg penting kmi ada KENANGAN YG TERINDAH... hehee~

Crita psl APRIL FOOL nie, kmarin 1 April 2010 aq telah d FOOL kn ole sesuatu. Sesuatu yg q maksud kn itu adalah seekor ANJING. Anjing yg q maksud kn d cnie bkn la mainan tau org. Tp ini anjing BENERAN! huh~ Trkenang2 aq akan anjing nie.. Locok q rasa pn ada, takut pn ada.. hahaa~
Crita nya bgini...
Kmarin aq cuti kerja (malas) so besak klu aq p kerja adik q bwa kreta q p kolejnya (tau sak la ndk da kenderaan nya sdh). Tp ari nie aq antar dia coz aq mo bjln round bandar. So pagi2 aq antar la dia kira2 jam 7 lbh. Adik q ckp dia lapar mau bekpes. Jd aq bwa la dia bekpes dlu d restoran yg besak kmi mkn (FA PAI). Aq trn dr kreta (aq parking blkang kolej) trus aq derek mo p isi kredit d sberang jln. Aq srh adik q msuk restoran tu pesan dlu apa dia mo. Aq pn jln la mnyeberang jln tuk prgi ke kedai reload d sberang jln. Dlm aq mnyeberang jln tu, aq trasa ada org org something blari d blkang q. Tp aq ndk mnoleh or pduli. Tiba2 sesuatu trus MENCAP BERPELUK D KAKI Q SMBIL MNGIGIT TUMIT KAKI Q. Pnya aq tkejut SEEKOR ANJING MNGIGIT KAKI Q. Uii.. q tendang anjing tu.. Nasib jg anjing tu ndk mlawan. hahaha~ N nasib jg kaki q ndk smpat d gigit nya. Klu ikut kn ati q mo sak aq bteriak coz takut. Tp mmandangkn ramai org.. Sooo.. aq bt donooo sak laa.. Mcm aq besak men2 sma anjing.. hahahaha~ (cover malu). Tp mcm truma trus aq. Pas sak anjing tu lari aq derek jg jln p kedai reload p isi kredit q. Suma org dlm kedai tu tngok aq len mcm. Tp smbil2 aq mngisi kredit q tu mcm q rasa tngan q begegar baaa.. hahahaa~ Takut ba tu... Nie la pngalaman yg dasyat q rasa kena FOOL ole anjing.. hihhiii~ Mo d SAMAK kaki q nie..

Friday, March 26, 2010 in

Masa Untuk Brubah

Masa tuk brubah. Nie la misi q kali nie. hahahaa~ Aq msti brubah. Tp bkn brubah jd sesumpah tau jd power rangers... heheehe~ Maksud q aq mo brubah dr bnyak segi yg sdh q list dlm otak q dr smlm lg d sebab kn baju yg bnyak dlm almari q tp nbdk muat.. hahahaaaha~


LIST YG ADA DLM OTAK Q SMLM
Aq mo brubah dr segi :-
1. Diri - Maksud q d sini bkn la mo bt pmbedahan diri tau mnambah kn diri. Msalah q skg nie aq tlmpau kuat mkn plk. Mo d ckp ada org bru mo dtg ndk jg. Normal jg aq (bln dtg jg). Nie mngkin gara2 kazen aq yg 2 org tu (c jemson sma abg nya c patrick). Drg nie dua2 kuat mkn.. Bdn pun mcm teddy bear sdh... hahahaha~ Smlm aq jln2 p estern plaza, ada 1 kedai dia jual brg2 jepun tu d sna. Original suma dr jepun. Mmg slalu gak aq p kedai tu tp beli accesories rambut jak. Kali nie aq p kedai tu time tauke nya bru blk dr jepun plk. Dia kasi kenal aq 1 brg steam bath. Steam bath nie d guna tu mndi. Brendam slama 20 minit dlm air suam yg d letak serbuk steam bath nie. Ada mcm2 perisa steam bath nie (bkn tuk d mkn ya) cth nya oren, strawberi, ginger (halia my fav nie), apple, ngn ndk tau apa lg lupa sdh aq.. hheheee~ Smlm aq bli strawberi sma ginger. Serbuk tu kira rm20 1pek (beratnya adala dlm 100g) sikit kn. Tp drpda mkn tau mnum ubat bgus lg yg men mndi sak. Bru jak kmarin ptg kwn q bwa aq mkn pil kurus gara2 tngok gmbr kmi 2 org kgemukan. hahahaha~
2. Rambut - Aq ndk mo sdh potong2 rmbut q. Aq mo simpan panjang2 rmbut q. N bt rambut 1 tahun 3 kali. hahaaha~ ndk kira la mo keriting ka rebonding ka. Yg pnting aq mo pnjang.
3. Kewangan - Aq nie kuat btl pkai duit. 1 ari klu aq p keja msti aq blnja antara 10 tau 15 rnggit 1 ari. Huh~ tu bru beli2 makann blm beli2 kredit tau benda2 yg aq suka tngok. Aq mo kasi kurang blnja q tiap2 ari nie. Biar la mkn meggi sak d opis. Hahahahaaa~ Yg penting jgn tlampau boros.

3 benda nie sak la yg aq pikir2 mo brubah smlm. Heehehe~ ndk da lg yg len. Nnti klu ada yg len aq pos tittle nya "masa untuk brubah 2". hehehe~
K cau.....

Thursday, March 25, 2010 in

Gara2 Gembira Tlampau Gembira Mo Berjumpa Kwn2

Aq mo crita psl TITTLE blog q kali nie. Gembira yg tramat sngt mo jmpa kwn2 bks 1 skula dlu aq dpt 1 msg yg x diundang kdatngan nya dn x diduga anggapan nya.

Pa sbenar nya aq crita nonsense nie??? huh~ kpda pngirim msg nie itu suma kisah lama. Aq pn bkn nya ada mngejar cinta2 monyet kita dlu. hahahaha~ Itu suma skadar crita kisah2 skula ba tu dlu2 ndukkk baaa bru tingktn 1 ba kta tu.. tem zaman2 bhingus lg kita tu.. eiiiii...
Klu la btl aq nie trkejar2 cinta monyet tu dlu msti la ba aq blk twu dlu aq cri ko sdh.
awwww... think baaa GENG.. Kita skg nie da dewasa pn. Aq da ada anak ya.. Napa ka kita mo mngimbas kisah yg ndk pernah ada kenangan langsung tu?? isk2... Bkn jg aq sakit ati ko kirim msg nie yaa tp aq ndk puas ati la ba mcm sak ko pndang aq nie yg ndk hormat suami q sndiri smpai mo cri2 bks cinta monyet d luar.. apa la ba tu... Blh ka kita saling mnhormati antara kwn ya??? Jgn la ada crita2 GANJIL muncul dlm hidup q yg bahagia skg nie??? Ndk minat q tau sumanya.. Yaaa.. Skg nie dn smpai bila2 aq mmg bhagia pnya suami dn anak. Bkn anak tp 2 anak. Pnya mami yg syg anaknya (aq la nie) yg tampau nakal nie biarpn da kawen. hahahaha~ Pnya adik yg mnjengkelkn sbb kdang2 ndk dgr ckp. Huh~ Ko tngok ba brtapa gembiranya dn bhagianya aq nie.. Yok Pikir donk.. Patut ka aq pikir psl hubungn yg ndk prnah jd kenangan dlm idup q ya???





Friday, March 19, 2010 in

Org Skg Nie

I mean my tittle ORG SKG NIE is PELIK, MNGADA2, SOT, and MACAM2 la lagi.

Suma nie aq nyatakan bkn mnuduh tp kenyataan. Mcm besa pagi2 aq baca news paper.
Tngok brita d tmpt lain skg sma d TAWAU sama sak. Kes ROGOL BRAMAI2, ROMPAK, GUGUR ANAK and macam2 lg. Eeeeeeeiiiiiii...... Sakit ati n mata q tngok. Bkn apa, aq nie mcm org len jg ada anak2.
Klu la kes2 nie brlaku setiap ari d masa skg nie, apa pula yg akan brlaku d masa akan dtg (allahhualam). Kdg2 aq kesian tngok anak2 q dan budak2 yg sbaya ngn drg. Kdg2 q pikir aq mnyesal lahirkn drg kedunia nie sbb mlihat keadaan dunia skg nie. Bkn aq mnolak takdir tuhan. Tp aq ndk snggup lihat suma kesusahan, penderitaan yg berlaku.
Mcm d tawau nie klu aq jln2 d bndar, bnyak nya budak yg sebaya dgn anak2 q mngemis d jalanan. Kadang2 d tpikir, mn la mamak bapa budak2 nie. Knpa la drg biar anak drg bgini nie. Sdg kn anak q d ruma selesa dgn hidup drg. Isk... btl2 ndk snggup q lihat.
Ada ari tu aq jln2 dkt milimewah ada sorang budak pompuan comel pkai baju kurung. Dian tnya aq "kak, ada duit mu". Pnya aq tkilan lihat budak tu. Langkah q tberenti d dpn budak tu dan q tnya budak tu "mana mamak mu dek??" budak tu ckp "ada d atas". Trus dlm ati q memaki stengah mati mamak budak tu. Ada ka budak dlm usia 5 tahun d srh mnta sedekah d tepi2 kedai. Sdgkn mamak budak tu senang lenang duduk d flat (yg budak tu ckp ada d atas tu flat la). Iskkk.. btl2 tiada OTAK ba pnya manusia. Panas trus aq jd nya. Aq kasi jg duit sma budak tu trus aq srh dia balik tp budak tu still bdiri d situ mnta sedekah.
Kalau la aq, aq takut mau biar anak q bdiri-diri tnggu aq d tepi kedai. Sdg kn bwa bjlan ndk prnah q biar anak q blepas tngan dr aq. Aq takut btl anak q hilang. Apa lagi skg nie bnyak kes budak hilang. Huh~ BgiKu biar apa pn trjadi aq ttp brsama anak2 q. N ndk biar apa2 pn brlaku keatas anak q.. huhuhhuuuuu~
Renung2 kn la...

Tuesday, March 9, 2010 in

Mau Jatuh Jantung Q





Kemarin, aq lambt masuk office coz aq p pendaftaran tuk sah kn ic tuk sekolah anak q. Pas tu aq p muis plk tuk sah kn surat nikah. Tp ada masalah sikit coz aq pkai skirt pendek.. Cam mn mo p muis.. Ermmmm... Tpaksa aq col kwn q yg tinggl d bndar tu. Mnta tlg dia yg msuk p muis tuk sah kn sijil nikah q. Smpai d muiz dia pn masuk.. aq tnggu d luar.. duduk2 dpn muis (brani kn bru pkai skirt pendek lg.. hahahahaa~) Aq dgr kecoh2 d dlm muis.. Rupanya ada pakcik2 cina marah.. d tmpar nya ustaz d dlm muis tu.. Pakcik tu marah coz dia tu cina masuk islam.. lama dah kawen tp sijil nikah nya ndk keluar.. marah la ba diaa... Ermmmmmm...
Pas dr muis aq bwa kwn q tu p breakfast d.. ermm lupa aq nama restoran nya tu.. Tau la kwn q tu bunting naaa.. d bwa lg bjln.. hahahaa~
Pas dr breakfast aq antar kwn q balik.. aq pn balik jg p opis..
Smpai sak d opis ndk smpai beberapa minit tepon ringing (lagu HOT ISSUE).. Aq jwp la pon q tu.. btl2 aq dpt berita HOT ISSUE... Pnya aq mnangis ndk karuan gara2 mndengar berita adik q dan rakan2 nya yg ondaway balik p tawau ACCIDENT... Klu d ckp accident sak mnkin aq blh tenang sikit.. Tp d ckp ada yg MENINGAL.. WAhhhhhhhhhhhhhh.... Mcm mo gila dgr... MAmi aq blm tau hal nie.. Pas sak aq matikn col tu aq trus col mami q.. Kastau... Pas tu q kastau laki q...
Keadaan diri Q btl2 ndk blh tenang.. Aq kluar dr office dn start enjin kereta mau pegi tngok adik q d mn.. Aq rasa diri q ketika itu btl2 ndk blh bawa kereta.. JAntung q mcm mau tcabut.. Tp aq mngucap bnyak2.. aq ingat anak2 q.. Aq bwa kereta pelan2 pegi ambil anak q (c boboi) dr skula. Pas tu aq antar dia balik. Mami q col dia ckp dia d hospital sdh.. Mami q srh aq tenang. Dia ckp adik q ndk apa2 jg drg sdh smpai ada d ruma arwah kwnnya d semarak... Ya tuhan.. Rupanya yg mninggl tu kwn q sendiri.. TARMIZI.. Aq pn cba utk btenang sbb aq bwa anak q dlm kereta.. Smpai ruma aq cuci muka pastu tukar baju kurung tuk pegi tmpat kwn adik q yg jg mrupakan kwn q sendiri msa aq skula mnengah (tingkatan 2 d smk twau).
Aq sedih tngok keadaan mamak nya kwn q tu... Aq pn turut mnangis. Bkn apa dia tu kwn q jg.. Lg pn bru jak aq tjmpa dia masa hari khamis (4 MAC 2010). Sma2 lg kmi p mkn tngah hari. Msa aq jmpa dia aq mati2 ndk ingat dia siapa. Tp dia kasi ingat aq. Dia ckp dia kwn q.. Lps sak kmi tngah ari tu.. aq hantar dia dan adik q balik ruma q sbb adik q mau ambil kereta nya ( yg mn dlu kereta tu adalah milikku). Ptg tu mami q col dia ckp adik q sma arwah TARMIZI tu mau pegi KK.. Aq larang keras drg pegi.. smpai aq pegi jmpa drg tuk larang drg bjln.. Tp drg bkeras jg mau jln.. Jd bapa tiri q ckp klu org mau jln jau jgn d larang.. biar kn jak.. Jd aq pn biar kn la drg.. Aq smpat lg kasi adik q duit RM100 tuk prjalan drg.. Aq ndk sangka ari tu ari trakhir aq brjmpa dgn arwah dan kereta kesayangan q..
Drg smpai kk pd ari jumaat (6 MAC 2010). Pas tu esok nya drg col aq tngah mlm sekitar jam 11 lbh mnta kirim duit.. Aq marah2 jg drg tp aq kesian jg sbb drg ckp blm mkn.. Jd aq kirim kn lg duit ke akaun arwah (adik q ndk bwa kad bank) sbnyak RM100 tuk drg pkai blnja.. Aq tnya bila drg mau balik.. Drg ckp esok..
Pd esok hari nya (7 MAC 2010) aq col lg drg tnya drg d mn sdh.. Drg ckp ondaway balik sdh.. Mlm aq col lg skitar jam 10 tnya drg d mn sdh.. Drg ckp d cek point sandakan.. Aq ckp "owhh hati2"... Skitar jam 12 lbh anak q yg kecik tu nangis.. Jd aq bngun p bt susu mngkin dia haus.. Aq try col lg adik q.. Tp ndk dpt.. Aq col telepon arwah.. Pn ndk dpt jg.. Aq col kwn2 adik q yg ada sma drg.. Suma pn ndk dpt jg.. Aq gelisah jg sbb ndk tau drg d mn.. Tidur q mlm tu mmg ndk tenang. Rupanya drg mngalami kemalangan yg teruk.. Tp adik q takut mau kastau kmi d ruma.. Mngkin adik q takut aq marah... Aq btl2 bsyukur adik q ndk apa2.. Tp aq rasa khilangan kwn yg bru q jmpa.. Dan aq btl2 rasa sedih tngok keadaan kereta q...
Mudah mudahan dgn kejadian nie adik mau dgr ckp kmi.. Dn ndk ulang prbuatan nya yg mndesak btl utk bjln jau..

Wednesday, March 3, 2010 in

Laki Q Salah TafsiRR..

Kejadian nie brlaku ada la dlm 2 tau 3 mnggu lps..

Bgini crita nya. Aq lakiQ sma kazen2 Q (jemson n patrick) jln2 p milimewah..
Msa kmi ondaway mo msuk milimewah kmi limpas 1 kedai CD kecik d tepi
milimewah tu.. Jd aq trnampak CD movie "PISAU CUKUR".
Jd aq pnggil la laki q.. kunun nya aq mo beli..

Dialog nya bgini
AQ : Syg2.. cini luks...
LakiQ : Apa?? (sambil dtg kearah aq bdiri d dpn kedai cd tu)
AQ : Syg aq mo beli PISAU CUKUR baa.
LakiQ : (Dgn slamba n ndk mngerti apa yg q maksud kn)
ko mo bt apa lg PISAU CUKUR tu syg???
Jemson: (Kazen Q yg ndk tau aq mo apa sbenarnya trus mnyampuk)
Awww.. Biarla ba dia mo beli PISAU CUKUR.. Ada la ba mo d cukur nya tu..
LakiQ : Bukan Jems (pnggilan c Jemson) Bnyak ba PICAU CUKUR nya d ruma nie. Macam2 warna lg..
(2 Orang kazen Q ngn laki Q tngok aQ)
AQ : WakakaKakaKAaaaaaaAkaaAaa (Ketawakkk Brabis)
(Laki Q sma Kazen Q c Jemson blur tngok aq ketawakk brabiss.. Pandangan yg meminta pnjelasan)
AQ : (Mo mnjelaskn) Bukan PISAU CUKUR itu aq mo.. (Smbil tnggn mnunjuk
CD d kedai cd) aq mo MOVIEE PISAU CUKUR...
(Bru laki Q sma Kazen Q bpandangn ketawakkk brabiss...)

Nie laini pmahaman lelaki.. len d mau len d kasi.. hahahaa~ bikin BacATT!!

Tuesday, March 2, 2010 in

To All Women, Guys and Human..



Fwd: Wash before Wearing!
It is horrible. Guys tell your wife, sisters, girlfriends, and girl cousins wash bra before wearing.
ALL PLEASE WASH ALL BRAS, UNDERWEAR WHEN YOU BUY BEFORE WEARING THEM. WE DO NOT KNOW WHAT PARASITE IS IN OUR CLOTHES WHEN WE BUY THEM. FORWARD TO EVERYBODY YOU KNOW. LET ME FORE WARN YOU THIS IS SO SQUIMISH, I FEEL LIKE SOMETHING IS CRAWLING ALL OVER ME EVEN AS I SEND THIS TO YOU. BE AWARE. IT IS SO GROTESQUE. PLEASE WASH YOUR UNDERWEAR BEFORE WEARING. PREFERABLY IN BOILING HOT WATER.
This is not for the weak; I have never seen anything like this. Read the article first before looking at the picture and film. This looks horrible. Oh my God!!!!!!! Ladies this could happen to you and Guys this could happen to your wife, girlfriend, partner so please BEWARE,and also warn others.
It has been reported that this is happening in Zimbabwe as well, please make sure you iron your undergarments before you wear them and make sure that your clothes are ironed when they are dry and not damp. The picture is horrible but I felt that I should share with you. After anthropologist Susan McKinley came back home from an expedition in South America, she noticed a very strange rash on her left breast. Nobody knew what it was and she quickly dismissed it believing that the holes would leave in time. Upon her return she decided to see a doctor after she started developing intense pains. The doctor, not knowing the exact severity of the disease, gave her antibiotics and special creams. As time lapsed the pain did not subside and her left breast became more inflamed and started to bleed.
She decided to bandage her sores however as Susan's pain grew more intense she decided to seek help from a more certified doctor. Dr. Lynch could not diagnose the infection and told Susan to seek the aid of one of his colleagues who specialized in dermatology whom was sadly on vacation. She waited for two weeks and finally was able to react the dermatologist.

(Continued below)
Sadly,a life changing event was about to unfold during her appointment.
To Miss McKinley's surprise, after she removed the bandages, they found larva growing and squirming within the pores and sores of her breast. Sometimes these wicked creatures would all together simultaneously move around into different crevices.
What she didn't know was that the holes were in fact, deeper than she had originally thought for these larvae were feeding off the fat, tissue, and even milk canals of her bosom.


in

Malam Minggu aQ bRaksi Lgi


Malam mnggu lalu brsamaan 28 Februari 2010
aq braksi lg.. hahahaha~~~
Braksi means aq p clubing la sma BESTfriend q
(c Cindy ngn c Marina)
Best nya q rasa mlm tu.. Bnyak gak aq mnum smpai mabuk ba balik..
Bwa kreta pn mcm ndk btul sdh.. Pelan2 aq bwa kreta pas kuar dr clubing..
Takut mnlanggr.. Duiii.. Otak q tem tu pnya la PENING ndk ktentuan..
Ntah apa2 sak yg aq mnum.. Iskk....
Rasa mnyesal pn ada jg sbb ikut kwn2 bmabuk2..
Tp ndk pa, kali nie sak.. mo kasi senang hati kwn kn..
Huh! nasib masa aq balik laki q ndk marah..
hehehehe~ Bkn jg dia sokong prbuatan q..
Tp dia paham la yg aq bru brjmpa ngn kwn2 q..
Anyway anyhow.. Aq try la len kali aq lepak ngn kwn q, aq ndk mnum sdh..
Ehhhh.. Bkn jg maksud q ndk mnum sdh, minum la jg..
minum oren ka cola ka... yg aq maksud kn minum minuman yg memabukkn...

I MISS THIS DAYYYYYYYYYY!!!!



Thursday, February 25, 2010 in






G
E
M
B
I
R
A

N
Y
A

A
Q

D
P
T

J
M
P
A

K
W
N

Q

in

Happy Yg Tersangat Happy

Kmarin sdg aq bchating2 nya c amy d fb. C amy bwa aq bjmpa mlm nya..
tp aq mls mo trun. C amy kastau aq ada c cindy (bestpren q msa skula)
uiii.. trus besar ati q mo jmpa drg.. gmbira nyaa aq..
bjanji la kmi..
aq, cindy, amy, carlet, marina ngn c pojie
(couple q nie masa tem skula2 pas kmi brake msa tngkatn 2 trus aq bwa ati d kk)hahaahahahahahaahahaahaahahaaaa~
aq gmbira la sngt smpai ndk blh mluah kn dgn kata2 nie..
first kmi mnum d kabota square.. pas tu kmi p bndar..
cadang mo p karaoke, tp karaoke suma penuh yaaa..
tpaksa kmi p men pool d 9 ball..
aq trus terang ndk pndai men.. mo jg aq try2 men
tp aq malu.. hahahahaahaaahahaaha~
Locok btl q rasa kmi dpt jmpa smula..
tkenang zaman2 kami skula d smk tawau..
kira runion la ba kmi smlm tu.. runion yg ndk sberapa..
msa kmi men pool c carlet mnta antar pulang.. jam pn sdh mnunjukkn jam 11.30..
haiiyakkkk.. nie nonya nie mo jg pulang awal..
aq pn antar la dia trus pulang la jg aq..
c carlet nie tnggl tmpt mertua nya d hj sundu..
naaaa.. sdh q antar dia tem aq mo klu d jln besar,
pnya aq sesat ndk tau jln.. wakkakakaakakakakaakaka~
(maklum la aq ndk pena msuk sna)
tpaksa q tepon c carlet tnya dia jln.. pas aq tnya dia jln dgn slamat nya aq kuar
dr kg haji sundu tu.. hahahaaha~ trus aq balik..
smpai ruma laki q tidur sdh.. tp anak q yg kecik dia nmpak sdh aq msuk bilik
trus dia nangis (rindu la tu). ndk mo dia tidur yaaa..
mo men2 laik situ.. aq teman la dia men smbil2 aq tngok gmbr2 aq ngn
kwn2 q td d hp q... rinduuuuuu rasa nyaaa..
mlm mnggu kmi janji mo kuar lg.. aq da set ok.
tp, td pagi kazen q tepon dia kastau kunun ada prjmpaan kunun team kinetik..
haiiiiiiyakkkkk... caam mn nie.. blur nya aq...
apa2 pn aq msti kasi jd jln q sma kwn2 q.. leks sak kmu kwn2..
aq dtg... hahahaahahahaahahaha~

Saturday, February 20, 2010 in

First day CNY holiday


Lama nya aq bcuti, bru ari nie aq bkesempatan mnaip d blog q.
Cuti nie ndk da p mn2.. Firstly sblm cuti, aq ngn husband q cadang mo p
bercuti d Tabin, Lahad Datu. Tp mmandang kn keadaan tidak mngizinkn,
kami cuti2 malaysia d tawau sak la..
Sblm cuti msa ari sabtu tnggl 13 Feb 2010,
aq dgn baiik hati telah memberi angpaw (angpow nie d claim nie)
kpada workers d tmpat kerja q.. Kesian drg, asal q limpas p toilet msti tnya
"ada angpaw ka misis?". Nduk baa..

Td pagi husband q antar sdh kreta q p bengkel tuk
cat bumper kreta q. Petang siap sdh kreta q..
Cantik sdh bumper nya..
hahaahahaha~
mcm mahal plk aq beli...
kowewoekwkoewekow~

Mlm plk aq sma kazen q sma husband q minum2 sna
MJ cafe d bt3. Besak la drg kazen q tu, ndk sah
klu ndk minum2 kencing harimau tu..
Smbil2 tu d MJ cafe tu bakar2 mercun. Mo tuli telinga q dngr.
Mami sma anak2 q sdh q antar d kampung. Tau sak la tukang masak tu.
Esok nya kn taun bru cina.. na... drg mo ready2 laitu d ruma nenek q.
Nenek q kan cina.. THAM NYUK LIN nama nya.. Secara otomatik taun bru cina
pn kmi celebrate la.. hahaahhaah~ GONG XI FA CAI..



Saturday, February 13, 2010 in

Gambar2 masa aq cuti 1 ari..

in

Aq Cuti Kerja

Masa ari Khamis lalu iaitu brsamaan 11 Feb 2010
aq cuti kerja. Aq cuti coz aq mo p ambik driving lesen ngn kwn aq.
Lama da drive kreta tp lesen pn ndk da. Malar jak kena saman trus
suma gara2 kreta q yg cermin nya tlampau gelap..
hahahaha~ Jd drpd malar kena sman ndk da lesen, tahun nie
aq brazam mo ambik lesen laa coz aq da beli kreta baru..

Pagi tu aq ambik c nadia d kedai nya d bndar. Acctualy kedai c nadia nie
kedai makan. Sup kepala ikan sma ikan bakar.. mmg top la tmpt c nadia tu.
Kedai nya 1 baris sma pejabat celcom yg d fajar tu. Kedainya ngm2 d sblah celcom
klu aq ndk silap. Tp yg penting kedai mkn d tngah2 tu la ba..
SSSSSssssssssssseeeeeeeeeeeeeddddddddddaaaaaaaaapppppppppppp....

Awwwwwwww..... Tcerita plk aq psl kedai c nadia.. ok ok..
Pas ambik c nadia kmi p la d IM (institut memandu) d hill top tu.
Abg c nadia tnggu kmi d sna. Bkn kmi ndk blh p sndiri, msalah nya
abg c nadia tu bnyak kenal org d dlm..
Naaaaaaaa... kmi mo murah jak..haahaha~
Maklum la kmi nie bkn bnyak duit. Gaji pn ndk sberapa..

AAAAaadddddddduuuuuuuhhhhhhh..
Mo p toilet Luks Aq...
To be Continue...

Ok ok ada sdh aq.. Continue story..
Pas sak kmi smpai d im kmi tnggu la abg c nadia nie.
Dtg abg nya, trus la kmi jmpa sma org yg mo mngajar kmi nie.
seorang untie cina ndk tau sepa namanya..
Yg pnting kmi d kasi kenal sak.
Untie tu friendly jg, tp fristly kmi jmpa untie tu
eeeeeiiiii... pengang pantat plk..
hahahahahahahahaha~
LUCAH!!!!
Pastu kmi byar la yuran d im tu
sbnyak RM170.00 sak.
Tnggl 7 bln 3 nie bru kmi msuk klas cramah..

Lps byar kmi pn balik la p bndar..
Kmi cdang mmg mo jln2 sma c nadia.
Tp dtg plk bopren nya mo ambik sma dia..
Adihhh.. ndk pa laa.. Aq srh la dia jln sma bopren nya tu..
Lg pn jam mo dtg jam 12 sdh. Aq mo ambik anak q sdh.
Pas aq beli tapau tuk mami aq, aq p opis mami aq.
Ambik dia bwa p ambik anak q d skula.
Sdh kmi ambik anak q d skula kmi antar mami aq blk opis.
Ari nie aq cuti jd aq mo bwa anak q p jln2. Aq tnya la c boboi (anak q)
mo mkn d mn. Dia ckp "Aq mo makan Pizza maaa".
Jd aq sbgai mamak tunai kn sak la pmintaan anak q tu.
Sblm tu kmi balik ruma luks mo tukar baju skula c boboi sma p tngok d gugurl (anak q no 2)
d ruma. Smpai d ruma q tngok c gugurl men2 plk.. Mo jg q bwa dia
Tp mcm ssh sbb aq ndk mampu dukung budak..
hahahahahahahaha~
Jd q tnggl sak la dia sma makcik yg jaga dia d ruma.
Lps sak c abg ( pnggilan c boboi d ruma) tukar bju.
Kmi pn btolak plk p bndar. Trus derek p pizza.
Uiiii... gembiranya dia d bwa mkn d pizza..
Bkn gem0bira sbb ndk perna makan pizza.
Tp sbenar nya dlu c abg nie mmg ndk mo mkn pizza
sbbnya len2 sak d tngok nya tu pizza. Tp sdh dia skula nie
mo sdh dia mkn pizza.. Jd aq bwa la baaa..
Masuk dlm pizza kmi duduk d tngkat atas.
Pas oder. Tnggu la pizza nya dtg slama 17 minit.
C abg ada pesan ice-cream jg. Ice-cream nya dluan dtg.
Jd dia mnggayas la ice-cream nya dlu.
Lps acara mkn pizza kmi p estern plaza. Jln2 sma anak q.
Lps tu dkt2 jam 4 kwn q tepon ajak mkn.
Aduhhhhhhhhhhhhhh.. aq nie mmg ssh mo tolak plawaan org.
Bkn sbb dia blnja. Tp aq ndk mo kwn aq kecik ati.
Jd aq ckp iya laa.. Aq antar anak q balik, tnggl kreta d ruma
aq ikut kreta kwn q. Kmi p mkn la d WHY NOT sna sblh fire.
Aq ndk mkn yaaaa.. aq duduk2 sak minum..
Coz aq da kenyang td mkn sma anak q. Kwn q mkn la sndiri nya..
Aq teman sak.. Lps sak dia mkn dkt2 jam2 5 aq srh adik q ambik aq d WHY NOT tu.
Mo balik la penat nya 1 ari bjln. Adik q ambik aq,
aq yg drive kreta. Dkt trafik light aq nmpak kreta myvi vip.
Uiiiiiiiiiii... Pnya aq trpikat.. hahahaaha~
Dlm hati q aq mo bgitu, aq mo bgitu..
Mo d gmbr dlm nya nnti prasan org nya..
Aq gmbr sak la blkang kretanya..
huh~ Spaya ndk kmpunan..
wakakakakakaakakakakaa~

Balik ruma ada kazen q sma bini ngn anak nya..
Dlm ati q kompomm la aq bjln lg mlm nie... Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Penat td siang blm abis mo bwa lg drg jln2 p giant.
Nasib dkt ngn ruma q..
Klu p bndr.. Ndk sangup aq.
Pas dr giant, dkt jam 10 kmi balik ruma... hahahahahaa~
Ini la kisah cuti q 1 ari...
kwoeokeweokweokweokwekowkeow~


Tuesday, February 9, 2010 in

Budak PRA SEKOLAH terbunuh

Astagafirullah...
Td pagi mcm biasa aq bca news paper BORNEO POST. Pnya aq trkejut lihat berita d tawau mngenai dua orang budak d langgar LORI MINYAK TANKER.
Kejadian itu berlaku dekat SEKOLAH KEBANGSAAN KINABUTAN, TAWAU
d jalan tinagat pada jam 11.15 pagi kmarin (8 Feb 2010).
Malang nya lagi umur budak2 tu adalah 5 TAHUN.
PRA SEKOLAH D SK KINABUTAN, TAWAU.
Budak2 tu brumur 5 TAHUN.. Sbaya dgn anak q.



Aq ndk dpt bayangkn keadaan budak2 tu.
Yg aq hairan knpa budak PRA SEKOLAH d lepas dr sekolah bgitu saja
sedangkan mereka bru brumur 5 TAHUN dan tidak tahu apa2.
Nama pn budak PRA SEKOLAH . Bru mo blajar.
Adakah sekolah tersebut tiada TANGGUNGJAWAP TERHADAP MURID
SEKOLAH D SK KINABUTAN TERSEBUT????
Pada pendapat aq pemandu lori minyak tersebut tidak salah.
Yg bersalah adalah SEKOLAH SK KINABUTAN tersebut.
Kenapa tiada pengawal??? Kenapa murid2 PRA SEKOLAH tersebut d lepas bgitu saja??
Aduiiiiii.... Kesiannya aq pada arwah budak2 tersebut.
Bru masuk sekolah, mo rasa suasana sekolah, mo belajar, mo bt kerja sekolah
dan macam2 lg yg mereka mo lakukn. Tp oleh kerana kelalaian SEKOLAH SK KINABUTAN, TAWAU. NYAWA 2 BUDAK MALANG TERSEBUT TERANCAM.
Aq dapa rasakn bertapa sedihnya 2 keluarga yg kehilangan anak2 mereka.
Sedih.. sangat sedih.. sedang aq yg membaca berita tersebut sangat sedih
kerana aq tahu ibu bapa dan keluarga 2 budak tersebut amat merasakan
kehilangan anak mereka. Baru 1 bulan 2 orang budak malang tersebut masuk sekolah.
Ibu bapa dan keluarga mereka gembira ketika itu. Tp sekarang semuanya Musnah!
Takziah kepada 2 keluarga kanak2 tersebut
dan
AL-FATIHAH kepada 2 orang kanak2 yg mnjadi korban